Bodylogga2.png                                                        

                                            

Våra öppettider:

Måndag - Torsdag   07.00 - 22.00

Fredagar                  07.00 - 20.00

Lördag                     08.00 - 18.00

Söndag                    10.00 - 20.00

Alltid bemannat!

Månadens Event 2013

Månadens event i December:

Jacob Gudiol

                                                 Martin.jpg

Mat, belöning och övervikt - varför viss mat mättar sämre och driver folk att överäta

Om Jacob

Mitt namn är Jacob Gudiol, jag kallas oftast Guddi av de jag kännt en längre tid. Jag är 30 år och legitimerad sjukgymnast samt även utbildad civilingenjör (- en omtenta jag aldrig orkat ta tag i). Mina huvudintressen är fotboll, fysiologi och fysträning, särskilt fysträning av grupper. Jag är även intresserad av kost och näringslära och har på egen hand läst väldigt mycket inom om detta ämne.

Jag har förutom mina två utbildningar även läst 30 hp idrottspsykologi. Jag är steg 2 utbildad styrkeinstruktör inom SKKF. Jag har steg 1 som tyngdlyftningsinstruktör för Svenska Tyngdlyftningsförbundet och jag har gått ett par fotbollstränarkurser (BAS2). Inom sjukgymnastiken så har jag läst en del extra kurser inom OMI och OMT.

Jag har de senaste tre åren hållit föreläsningar på sjukgymnastutbildningen för studenterna i termin 6 som går kursen Idrottsmedicin och rehabilitering vid idrotts- och motionsskador där jag håller i träningsfysiologin och kost-idrott som också är det som jag skriver mest om här på bloggen. Jag är även ansvarig för fysiologibiten och träningslärar biten i Ngruppens vidareutbildning för personliga tränare som går 1-2 gånger om året.

Förutom dessa två återkommande uppdrag håller jag även regelbundet föreläsningar för andra grupper, allt ifrån personliga tränare, föräldrar till ungdomar som tränar mycket och undersköterskor som arbetar med äldre personer på boende eller i hemvården.

Jag skriver regelbundet artiklar för BODY Magazine och tillsammans med Nicklas Neuman har jag även gett ut boken ”Forma kroppen och maximera din prestation – om träning och hälsa på vetenskaplig grund” som under de första sex månaderna fram tills nu när jag skriver detta har sålt i över 2000 exemplar. Jag har även medverkat som expert/tyckare i flera olika medier så som friskispressen, Fokus, Blossom Magazine, Allt om Mat, Hälsa, SvD, DN samt sjukgymnastförbundets egen tidning Fysioterapi.

Min egen idrottsliga bakgrund är främst fotboll. Som ungdomsspelare lirade jag i Helsingborgs IF där jag hann med ett antal B-lagsmatcher under tre säsonger. Därefter har jag även spelat några matcher i superettan och ett par säsonger i division 2. När jag var 24 var jag trött på att investera så mycket tid för att få så lite tillbaka samtidigt som jag hade några besvärande skador och jag drog då ner på spelandet och började lira i en div 5 klubb. Där var jag sen även assisterande spelande tränare i 3 år samtidigt som jag också hjälpte till med fysträning för några av de andra lagen i klubben.

Sen lite mer än ett år tillbaka har jag även tränat tyndlyftning regelbundet och även hunnit med tre lagtävlingar med än så länge blygsamma resultat.

Jag har även nyligen blivit anställd av Helsingborgs IF på timbasis för att ta hjälpa till med fysträningen av deras ungdomsspelare.

Jag har även nyligen kommit med som suppleant i styrelsen för idrottsmedicin syd som är en delorganisation av Svensk Idrottsmedicin. Förutom det jag skriver här så har jag även en egen blogg på adressen tranastyrka.se där jag skriver kortare inlägg som berör både min egna träning, nyare studier jag läst, min syn på träning, kost och hälsa i allmänhet och mina kommentarer på olika saker i media som berör dessa ämnen.

Efter föreläsningen blir det lite gott att äta och dricka, mingel och annat kul. Missa inte det!

Pris: 300:- (Deluxmedlemmar går förstås gratis!).

Månadens event i November

                                                 Martin.jpg

Världens roligaste föreläsning!

När Magdalena Bibik, personlig tränare med passion för dans och Janne Westerlund, komiker och obotlig korv-och ölälskare, träffades var det på många sätt en osannolik duo som dock visade sig varra en vinnande kombination. Men att de skulle träna tillsammans var det nog ingen som trodde. Men de tog det en nivå till - de skrev världens roligaste träningsbok!

Lyssna till deras föreläsning om hur man får en soffpotatis till träning och träna sen tillsammans med dem.

Efter träningspasset blir det lite gott att äta och dricka, boksignering och annat kul. Missa inte det!

Pris: 300:- (Deluxmedlemmar går förstås gratis!).

Månadens event  i Maj

Månadens event i Maj blev våran strongmantävling på Kungskalaset. Det blev en mycket uppskattad tillställning. Vi hoppas dock på en förbättrad och mer förberedd 

tävling till nästa år.

                                                 Martin.jpg

Månadens event i April

(Gratis för De Luxe - medlemmar, övriga betalar 250:- ).

                                                 Martin.jpg

Louise Hammarberg kommer till gymmet och föreläser om "Mat som medicin". Något gott efteråt.

Louise Hammarberg från hälsoföretaget Many Ways AB är näringsterapeut, kokboksförfattare och matskribent för månadsmagasinet Hälsa sedan 10 år. Louise håller även föreläsningar och är utbildare inom näringslära med matkunskap som spjutspetskompetens. Louise är en av grundarna till ”Utbildningscenter för Hälsa” som erbjuder bland annat utbildningen kost- och näringsrådgivare.

Månadens event i Mars

(Gratis för De Luxe - medlemmar, övriga betalar 250:- ).

                                                 Martin.jpg

Martin Brunnberg kommer till gymmet och föreläser om "Vardagsstrategier inom kost & näring". Något gott efteråt.

Martin Brunnberg är näringsfysiolog (filosofie magister, nutrition) med mångårig erfarenhet av utbildningar och föreläsningar inom ämnet näringslära. Martin är kollega med GI-Gurun Fredrik Paulún & ansvarar för Paulúns näringscenters utbildningsverksamhet.

Månadens event i Februari

(Gratis för De Luxe - medlemmar, övriga betalar 300:-).

                                              imagesCAY76F39-2.jpg

Fredrik Paulún kommer till gymmet den 23/2 och föreläser om "Maximal muskeltillväxt"! Något gott efteråt.

Fredrik Paulún (filosofie magister, nutrition) är en av Sveriges mest kända näringsfysiologer och grundare av Paulúns Näringscenter. Fredrik har också skrivit ett stort antal böcker inom näringslära, och nu är han aktuell med boken 50 genvägar till fettförbränning och som föreläsare hos oss!

Månadens event i Januari

(Gratis för De Luxe - medlemmar, övriga betalar 300:-).

                                              imagesCAY76F39-2.jpg

Lördag den 5:e: Mingelfest med bubbel och tilltugg. Träffa branschprofiler under lättsamma omständigheter och ha kul!