Bodylogga2.png

Gym & Sports Club
Kyrkvägen 4c, 19630 Kungsängen

Telefon: 08 5817 2013 

info@bodydiscipline.se

Bankgiro: 111-9924

BG Atletklubben: 514-3482

Öppettider:

Alla dagar   05.00 - 23.00

Bemannat varje vardag 16.00 - 20.00

         Antal besökare

       

Hem Aktuellt Utbud Medlemskap

  

20%

Företaget

Affärsidé

Vår affärsidé är att tillhandahålla en helhetslösning inom kost, hälsa, motion och friskvård. För juniorer, kvinnor, män, atleter, seniorer, ja, alla!

 

Vi kommer att se till så att man också kan fördjupa sig i något intressant ämne. Det kommer att ske via föreläsningar av intressanta personer, temakvällar, litteratur mm.

   

Vi kommer att ha generösa öppettider och kunnig personal ska alltid finnas på plats.

 

Till skillnad från annan liknande verksamhet,  som ofta är obemannad och  bedrivs som s.k. nyckel- gym, så ska det vara lätt att få den hjälp man behöver. Det ska alltid finnas kunnig och hjälpsam personal på plats.

 

Alla ska känna sig viktiga och välkomna hos oss - alltid!

 


Vision

Vår vision är att bli ett ledande gym i norra Stockholm och vi riktar oss till alla som har träning som intresse.

 

Oavsett träningsbakgrund så kommer det att finnas nåt för alla här hos oss. Vi kan med säkerhet hjälpa alla som kommer hit att uppnå sina mål, vad de än består av.


Historisk bakgrund av Janne Johansson 

 

Hösten 2012 står Kungsängens invånare fortfarande utan ett riktigt gym. Det är ganska anmärkningsvärt med tanke på den växande marknaden och den motions- och fitnessboom som pågår!

 

Jag har alltid, så länge jag kan komma ihåg, varit aktiv och tränat regelbundet. På senare år har det känts lite enklare att träna just styrketräning. Det finns flera förklaringar till det, men mest är det nog för att det inte tar så mycket tid som t.ex. löpning. Skaderisken är inte heller så hög, speciellt inte om man har en kunnig vägledare.

 

Så småningom utvecklade sig intresset till passion. Det är fantastiskt vad styrketräning kan göra med kroppen även om man blivit 50 +!   

 

Samtidigt så är jag ju entreprenör i själen och här hade jag hittat en marknad som jag skulle kunna utveckla och kanske leva av. Avsaknaden av en träningsanläggning i Kungsängen var helt uppenbar. Jag var tvungen att bygga mig ett eget gym i källaren för att kunna tillgodose mitt eget träningsbehov, t.ex.

 

Det gick några år och jag började snegla lite på olika utbildningar inom träningsområdet. Snart hade jag hittat utbildningen till Personlig tränare, som Axelsons gymnastiska institut höll i. Jag anmälde mig och började i november 2010. Det var bland det bästa jag hade gjort! En hel klass full med tränings- människor, otroligt stimulerande! Alla med olika bakgrund inom träningsbranschen. Alla i klassen är fortfarande kompisar på FaceBook, bl.a.

Här har jag en jätteskatt att ösa ur när det gäller att få tag på kunnig personal till mitt gym.

 

Nu hade planerna på att öppna ett riktigt gym i Kungsängen börjat växa fram. Jag tittade runt på lämpliga lokaler, jag var nära att ta lokalen på Mätarvägen i Brunna, där man idag säljer husbilar. Skyltfönster ut mot gatan, det hade varit nåt! Men, som sagt, husbilskillen hann före, med bara nån dag... Det fanns en annan lokal i samma fastighet, men utan skyltfönster och på andra våningen, ovanför bilprovningen. Den valde jag dock bort.

 

På omvägar fick jag senare veta att man planerar att bygga i Kungsängens centrum, där Konsum ligger idag. Jag mailade iväg en intresse- anmälan till Upplands- Bro hus AB, och där började mina kontakter med dem!

 

Jag fyllde i en grundlig ansökan om min utbildning, mina avsikter och planer, men senare samma höst fick jag veta att de (Upplands- Bro hus AB) ämnade att fortsätta sitt sammarbete med Kenzai, som de redan hade ett sammarbete med, i Bro centrum närmare bestämt.

Jag la då ner mina ansträngningar, konstaterade krasst att det nog inte skulle bli något gym för min del. Synd för mig, men mest synd för invånarna i Kungsängen. Gymmet (Kenzai), kanske inte blev vad många hade hoppats på (eller som de själva skriver på sin hemsida: "Alla är så klart välkomna på Kenzai men handen på hjärtat, kroppsbyggaren brukar vända i dörren. Det kanske inte gör dig så mycket (?)" Oss gör det jättemycket! 

Alla är välkomna hos oss även kroppsbyggaren. Han har ju dessutom en otrolig kunskap och 

erfarenhet som han gärna delar med sig av, på både gott och ont...

 

November 2011 började jag min senaste utbildning till Kost & näringsrådgivare, jag hade också börjat använda mitt eget gym i källaren till PT- gym. Jag tog hem klienter och körde lite PT- timmar här hemma.

Döm om min förvåning då jag en vacker dag öppnar min e-post och hittar ett mail från Upplands- Bro hus! De ville ha en fortsatt dialog med mig om det bästa gymkonceptet för Kungsängens centrum! Jag som trodde att allt var kört.

 

Jag kallades till ett möte med Upplands- Bro hus. Jag fick där veta att lokalen det rörde sig om var gamla posten, rena drömlokalen i jämförelse med Brunna, sen fick jag redogöra muntligt för vad och hur jag hade tänkt mig mitt gym, vilka det skulle vara för och så vidare. Det stod redan från början klart att Upplands Bro Hus förhandlade med tre andra som också ville driva gymmet.

På sommaren 2012 var det bara jag kvar. I Oktober fick jag lokalen och ombyggnaden kunde 

börja. Nu skulle jag få chansen att bygga ett gym så som jag själv skulle vilja ha det!

...och nu står det där! En dröm har gått i uppfyllelse. Jag hoppas att det blir lika uppskattat av invånarna i Kungsängen.

Hjärtligt välkomna önskar Janne Johansson (+50)

                                                   Janne1-2.jpg

Ändra den här texten genom att klicka på "Redigera"

Ändra den här texten genom att klicka på "Redigera"

Ändra den här texten genom att klicka på "Redigera"